Amputees.nl

om dat te doen wat ieder normaal mens ook kan

Wat is een limiet als je nog zoveel meer wilt?

Afgelopen week bereikte ons het bericht dat helaas op veel te jonge leeftijd Dennis van der Zeijden is overleden. Dennis liep nog zo over van ambities om mensen met een beperking om op onbeperkt manier kennis te laten maken met sporten. Zelf was hij er nog lang niet klaar mee.

Na hij zelf in juni 2007 getroffen werd door een amputatie van zijn been tgv een tumor, zat hij met heel veel vragen, waarop hij geen antwoorden kon krijgen. Hij wilde weten of of hij ooit nog kon hardlopen, skiën, fietsen, golfen en vooral het hebben van een kwalitatief goed leven. 

Ik heb in die periode, dat ik bestuurslid was van de landelijke patiëntenorganisatie voor mensen met een amputatie, Dennis leren kennen als een gedreven persoon. Hij wilde alles ervaren en zijn belangrijkste opmerking was zijn lijfspreuk: 

"Een grens is pas een limiet als je niet meer verder kunt"

Met zijn beenprothese heeft hij alle mogelijke activiteiten sportieve ambities waargemaakt. Een van de belangrijkste bijzondere kanten als persoon was dat hij daarbij iedereen wilde laten delen met zijn ervaringen. Middels de naar hem genoemde foundation hebben heel veel mensen met een beperking kunnen proeven aan de meest uiteenlopende sporten. Van golf, skiën, skydiven, abseilen van de Euromast enz enz. Zelf bereikte hij daarbij hoogte punten.      

  • Dennis ontwikkelde zich tot een verdienstelijk golfer en behoorde tot de top van het golf voor gehandicapten.
  • Hij werd in 2012 uitgeroepen tot speler van het jaar. 
  • Kreeg in 2013 de erepenning van de Stad Almere. 

De keerzijde van deze successen heeft een donkere kant. Naast het verlies van zijn been bleek de tumor niet volledig uit zijn lichaam. Daarop volgde regelmatig behandelingen. Buitengewoon veel respect heb ik voor zijn vechten tegen de ziekte en de open manier waarop Dennis daar mee omging. Begin april 2014 werd helaas de limiet bereikt van de mogelijkheden tegen zijn voortschrijdende ziekte. Tot de laatste momenten was hij positief naar anderen toe en was enthousiast naar mensen, die veel plezier hebben beleefd met de sportactiviteiten van de Dennis van der Zeijden foundation.

 

Op 15 april is Dennis overleden. Hij is 42 jaar geworden. Met hem verliezen we een pracht mens. Onze gedachten gaan uit naar familie en vrienden. 

Hans van Mourik

Prothese-Unlimited