Amputees Net. Daily

Sport is Leven

Ik ben Geert Schipper 32 jaar en heb een incomplete dwarslaesie. 3 aug 2004 heb ik een delta vliegtuig ongeluk gehad, waarbij ik mijn linker hiel en bovenbeen gebroken heb en ook mijn 2e lende wervel. Na 6 dagen in Frankrijk in het ziekenhuis te hebben gelegen en 3 weken in Hoorn het ziekenhuis om vervolgens nog eens 6 maanden te revalideren in Heliomare te Wijk aan Zee, mocht ik naar huis.

Wat is naar huis, alles is anders als je een beperking hebt. Na enkele maanden revalideren kon ik mijn benen weer een heel klein beetje bewegen. Mijn droom om ooit weer te lopen hield ik vast, hoe stellig de revalidatie artsen ook beweerde dat dit een illusie zou blijven.

Een jaar na mijn ongeluk, op mijn eigen bruiloft, zette ik mijn eerst stappen welke toen door de EO de “weddingplanner” op 30 sept 2005 te zien was.

Bij die eerste stappen is het niet gebleven. Inmiddels kan ik met twee enkel voet ortheses zonder krukken lopen. Al gaat het niet als vanouds. Het is al een hele verbetering ten opzichte van alleen maar in mijn rolstoel.